Best- f*cking -köttsoppa-ever

Efter middagen, nu när det blir mörkt på kvällarna så man inte ser något i trädgården,  kan det vara trevligt att laga ”lite” köttsoppa. Så här går det till.

 

Lägg på Aretha Franklin – Respect.

Lägg märgben i en rejäl gryta (förmodligen den största du har, annars får du ta och köpa den största du hittar) med salvia, timjan, pepparkorn och vatten så det täcker. Koka en bra stund. Jag använder cirka 5 kilo märgben.

För att förtydliga alla mängder i detta recept så är det i verkligheten ungefär 7 gånger så mycket som du tror om det ska bli gott, kanske inte mängden vin i glaset men det kommer vi till.

Under tiden häller du upp ett glas rödvin. Valet för dagen i mitt kök är Vernissage, Syrah / Cabernet Sauvignon.  Lägg på Stevie Wonder – Signed, sealed, delivered.

Tärna morot, rotselleri och kålrot fint. Och kanske någon rotfrukt ytterligare som du gillar eller har hemma.

Gå ut och gräv upp lite potatis ur grönsakslandet, och blomlandet där den råkade börja växa. Prata med grannarna och gå sedan in och tvätta, skala och tärna den fint.

Ta en teknisk paus: Toa, snokbok och gulla med hunden eller vik lite ren tvätt. Valet är ditt.

Sila av märgbenen.

Lägg alla rotfrukter, lagerblad, timjan, salvia, rödvin och tomatpuré i buljongen.

Fyll på mer vin i glaset och lägg på Ben E. King – Stand by me.

Tärna något bra kött och lägg i den stora grytan som kokar. Koka nu riktigt jäkla länge.

Ring upp någon kompis och prata lite skit.

Om man gillar vitlök kan man nu slänga i några klyftor.  Men så här gick det egentligen till: Bli lite till dig för att du glömt vitlöken. Sätt på dig en pannlampa och stövla mycket raskt ut till grönsakslandet som en knäpp älgkviga. Slit upp en vitlök. Spring in, tvätta den. Ta din Porsche type 301 och krossa hela vitlöken i ett slag och släng ner den i grytan fort.

Lägg på Marvin Gaye – Sexual healing och fyll på mer vin i glaset och lite i soppan.

Låt koka en stund till. Nu hinner du putsa lite skor.

Få nu eventuellt lite smått panik om du glömt att skumma av soppan med jämna mellanrum. Gör detta och smaka sedan av spadet. Kom då ihåg att spotta ut snuset så du känner vad det verkligen smakar. Tillsätt salt, en förpackning passerade tomater, en halv flaska rödvin och lite annat om det behövs. Fyll samtidigt på vin i glaset och byt till The real thing – You to me are everything.

Koka på! Det är okej att späda på med lite kranvatten senare.

 

Soppan är nu god.

Om man vill ha den jävligt god (best-köttsoppa-ever) så skall den nu svalna. Under tiden kan man tvätta, torka och styrka fyra maskiner tvätt (ja, så stor kastrull ska det vara), annars lägger man den i isbad och torkar och stryker en tvätt. Sedan när det är gjort och ett fettlager har bildats på soppan ska halva fettlagret tas bort. Sen kokar man soppan igen minst en timme.

Nu är det best- f*cking -köttsoppa-ever!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s