Dalmatintårta

Till Miros 3 år kalas måste det ju självklart lagas en dalmatintårta.

Botten lagas enligt ”lika-delar-principen”; lika mycket ägg, mjöl och socker.

Sedan är det bara fantasin, och i mitt fall, tiden, som sätter gränserna.

Jag skar botten i delar och monterade med jordgubb-rabarber-vanilj sylt och chantilly.

Sen kavlade jag sugarpaste och färgade marzipanen brun med kakao. Undvik att tappa liters burken med florsocker på hunden. Om det händer; försök att hunden inte springer runt hela huset. I så fall får man snabba på ännu mer innan gästerna kommer.

Resultatet! En dalmatiner tårta på 40 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s