Blomkålssoppa

 blomkålssoppa

Koka blomkål och potatis (1/3 mjölig potatis och 2/3 blomkål) i mjölk och grädde tillsammans med vitlök och kyckling/grönsaksbuljong.

Mixa och salta och peppra. Späd med vatten om du vill ha den tunnare.

Stek bacon eller annan skinka.

TIPS! Klipp/lägg ner skinkan i kall och ren stekpanna. Sätt på medeltemperaturen, när fettet börjar smälta så kan man höja temperaturen. På detta sätt minskar man fett mängden och det sprättar mindre när man steker.

Lägg upp soppan. Lägg på skinkan och ringla t.ex. tryffelolja över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s