Macarons

4.12.2012 038

Älskar macaroner. Roliga att göra och ännu roligare att äta. Gjorde nu till jul de med den bästa smakkombinationen hittills.

Tyvärr Finns det ingen bild, tydligen gick de åt innan jag hann tänka kamera.

De var iallafall ljust gröna med vaniljsmak och rålakrismarängsmörkräm som fyllning. Amazing! Skall dock göra dem igen och då skall jag försöka komma ihåg att göra recept.

På bilden kaffesmaksatta med vaniljfyllning och de rosa är med jordgubb och vanilj. I bakgrunden minibiskvier som blev totalt misslyckade men goda.

På vägen kan jag ge några tips för att lyckas (med macarons, att doppa snyggt i choklad kommer jag aldrig att få tillräkligt med tålamod för att lyckas).

4.12.2012 019

Jag använder en sån här för att klicka ut macaronerna.

4.12.2012 008

Den första plåten klickar jag alltid på min macaronmatta. Då får man in rätt mängd i trycket och slipper hålla på och rita ringar och annat krafs på bakplåtspappret till de andra plåtarna för att få dem jämna.

När när de är utklickade klart så dunkar jag hela plåten hårt som tusan i bänken. Då blir de jämnt runda och alla luftbubblor blir lika stora.

Sen skall de vila på plåtarna. I de flesta recept jag läst så står det 15 minuter. I ett hem med vanlig temperatur så fungerar inte detta. Ofta tar det 45 minuter. Man skall känna med fingertoppen på en macaron och den skall då vara ”oblöt”. Då kan man börja grädda. Det är detta som gör att de blir glansiga och frasiga ytterst men mjuka inuti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s