Mandelsmörkakor – Almond butter biscuits

Dessa juliga kakor är fantastiskt goda. I min mening kanske de godaste ”torra” kakorna jag gör till julen.

Blanda 125 gram smör, 140 gram muscovadosocker och 1 tsk pepparkakskryddor. Blanda ordentligt och blanda sedan ner på låg hastighet 100 gram mald mandel och 125 gram vetemjöl.

Knåda sedan ihop och gör en rulle av degen och kyl den i minst 30 minuter.

Ta sedan degen och skär den i så tunna skivor det bara går.

Lägg bitarna på bakplåt och strö mandelflagor över dem.

Grädda i 200 grader i ca. 10 minuter.

Låt kakorna svalna en stund på plåten innan du flyttar dem till ett galler för att stelna.

015

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s