När jag lagar tårtbotten så brukar jag använda mig av lika delar principen. Börja med att ställa upp tre lika stora glas och sätt ägg i det första enligt vad du behöver:
Till en form på 18 cm i diameter behövs 2 stora ägg
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg
Till en form på 26 cm i diameter behövs 5-6 stora ägg
Sedan fyller du socker i det andra glaset.
Fyll i 2/3 vetemjöl och 1/3 potatismjöl samt bakpulver (1-2 tsk) i det tredje.
Vispa sedan ägg och socker fluffigt. Vänd sedan ner mjölblandningen (inte vispa eller något annat, då tappar det luft).
Grädda sedan i 175 grader i 20-40 minuter. Stick tårtan med en tandpetare så vet du om den är klar.
Blanda i t.ex. vanilj eller kakao om du vill.