Ädelostglass

Orginalreceptet kommer från Jan Hedhs bok Glasspassion. Dock har jag modifierat det lite.

Koka 375 gram mjölk, 125 gram socker och 25 gram honung.

Lägg sedan i ett blad gelatin.

Rör ner 200 gram ädelost, 150 gram creme fraiche och 10 gram citronsaft.

Kör med mixern så att det blir en slät sås. Kör sedan i glassmaskin.

glass_ädelost

Här är glassen serverad på ruccola med torkade oliver på.

En reaktion till “Ädelostglass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s