Anksås

Till anka brukar jag laga ”anksås”. Tja, något recept finns inte egentligen utom det i näsan och munnen…

Men här kommer en liten tillagningsbeskrivning.

Skär körsbärstomater (typ 10 st) och torkade tomater (typ 5 st) i små bitar.

Blanda med grädde (2,5 dl) och vatten (1 dl). Koka allt med lite soja, tomatpure (1 msk), salt, peppar, timjan och vitlök.

Red av och mixa den slät.

anklår_confite

Här serverad med confiterat anklår och rösti.

Annonser

En reaktion till “Anksås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s