Lingoncurd

Den stora påskbakelsen fanns ju en liten gömma med lingoncurd. Som lemoncurd men på grund av dels mycket lingon i frysen och dels citrusallergi så fick det alltså bli denna variant.

20130416-193526.jpg

Till detta kokade jag 250 gram lingon med 1dl vatten. När det var sönderkokt körde jag lite med mixern och silade det sedan.

I den släta lingonmassan blandade jag i 50 gram smör och 2,5 dl strösocker.

Blanda sedan i 3 vispade ägg.

Låt allt sjuda under omrörning tills det blir lite tjockt.

20130416-193633.jpg

Allt som allt blev det 2 burkar. Ca 4-5 dl.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s