Lasagne

Bra lunchmat att ha i frysen, men såklart bäst nygjord och lite avsvalnad.

Börja med köttfärsen: Skala och hacka eller riv 2 vitlöksklyftor. Fräs vitlök och 500 gram köttfärs. Tillsätt sen 300 gram tomat (krossade/ hackade/passerade), tomatpuré och kryddor (salt, peppar, basilika, oregano eller vad man nu gillar). Låt sjuda medan du gör bechamelsåsen.

Smält 75 gram smör och rör sedan ut 2/3 dl vetemjöl i det. Rör sedan ner 2 dl mjölk och 3 dl grädde, lite i taget. Salta och peppra. Gillar man muskot sätter man i det. Och ost.

20130601-225557.jpg

Varva sås, platta, köttfärs, platta, sås, platta, köttfärs, platta, sås och ost.

Kör i ugnen i 220 grader i 30 minuter.

20130601-225638.jpg

En reaktion till “Lasagne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s