Middagen som tog lite tid

Köpte mig en bit grissida (helt sidfläsk) och googlade runt lite. Konstaterade att det skulle bli en sen middag, men körde igång.

20130717-232521.jpg

Började med att skär ett fint rutmönster igen svålen och fettet, men inte i köttet.

20130717-232623.jpg

Lade biten i en form på två bollar av aluminiumfolie. Salta, peppra och olja lite. Gned in det jämnt på biten och häll sedan lite vatten i formen.

Täck formen med ett smörpapper och sedan aluminiumfolie. Kör i ugnen över två timmar och 150 grader.

20130717-233003.jpg

Ta ut ur ugnen och ta bort folie och papper. Eller så kyler man ner för tillagning nästa dag.

Om man vill ha lite extra smak och krisp så kan man laga en glaze och pensla på.

20130717-233214.jpg

Jag rörde ihop rapsolja, honung och grillsås.

Nu lägger man antingen hela härligheten på grillen eller kör in i ugnen igen utan papper eller folie.

20130717-233458.jpg

Kör tills svålen är krispig.

20130717-233549.jpg

Rörde ihop en enkel coleslaw med vitkål, morot, majonäs, crème fraîche, salt och peppar.

En reaktion till “Middagen som tog lite tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s