Chanterelle soup – Kantarellsoppa

20130822-094251.jpg
Start with the croutons.
– – –
Börja med krutongerna.

20130822-094302.jpg
Melt the butter and sauté the chanterelles until the liquid is almost gone.
Sprinkle with flour and stir (you might need more butter). Pour in port wine and water or milk and add one tablespoon vegetable stock or a little broth.

Let simmer for about 15 minutes.

Add cream. Bring to a boil and season to taste with soy sause, pepper and salt. Serve with for example croutons.

– – –
Smält smöret och fräs svampen tills vätskan nästan kokat in. Strö över mjöl och rör om (det kanske behövs mer smör). Häll på portvin och vatten eller mjölk och häll i en matsked fond eller lite buljong.

Låt puttra på ca 15 minuter.

Tillsätt grädden. Koka upp och smaka av med soja, salt och peppar. Servera med t.ex. krutonger.

20130822-094316.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s