Rice porridge – Risgrynsgröt

Mix 2.5 dl round grain rice, 5 dl water, 1 tablespoon of butter and a pinch of salt in a large heavy saucepan.

Let cook over low heat about 10 minutes.

Add 8 dl of whole milk and a cinnamon stick. Let the porridge cook over very low heat for 30-40 minutes.

Dilute with more milk if the porridge is too thick. Season with e.g. sugar and cinnamon.

– – –
Blanda 2,5 dl rundkornigt ris, 5 dl vatten, 1 msk smör och en nypa salt i en stor tjockbottnad kastrull.

Låt koka på svag värme ca 10 min.

Tillsätt 8 dl helmjölk och en kanelstång. Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 min.

Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Smaksätt med t.ex. socker och kanel.

20130822-094221.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s