Salmon pie – Laxpaj

20130826-213000.jpg

20130826-213030.jpg

Mix together 4 dl graham flour, 100g butter, 2 tablespoons water and 1 egg yolk.

Dress a suitable form. Bake the shell a few minutes.

Toss together smoked salmon, 3 eggs (+1 egg white), a few handfuls of spinach, 2.5 dl cream, 2 tablespoons Dijon mustard, 3 tablespoons chopped dill and salt and pepper.

Pour the filling into the shell, sprinkle with grated cheese and bake in oven at 175 degrees (C) for about 40 minutes.

– – –
Mixa ihop 4 dl grahammjöl, 100 g smör, 2 msk vatten och 1 st äggula.

Klä en passande form. Grädda skalet i någon minut.

Blanda varmrökt lax, 3 st ägg (+1 äggvita), några nävar spenat, 2,5 dl grädde, 2 msk dijonsenap, 3 msk hackad dill, salt och peppar.

Häll fyllningen i skalet, strö över riven ost och grädda i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.

En reaktion till “Salmon pie – Laxpaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s