Blueberry pies – Blåbärspaj

20130915-194128.jpg

Börja med att laga pajskalen:
Lägg 240 gram vetemjöl och 120 gram smör i en skål. Skaka runt och lägg den i frysen, ca. 20 minuter. Blanda sedan ner saften av en kall citron eller kallt vatten och en nypa salt och mixa till en deg.

Knåda sedan ihop degen och kavla och ta ut rundlar och lägg i t.ex. muffinsformar och förgrädda. Jag hade tur och hittade färdiga bottnar i frysen.

För toppingen så smälte jag lite smör och blandade med havregryn, socker och kanel.

Blanda blåbär med lite socker och potatismjöl. Lägg lagom mängd i pajskalet.

Strö topping ovanpå.

Grädda tills de är klara.

Servera med något gott. T.ex. glass, mascarponekräm eller vispad vaniljgrädde.

De här är minipajer, men det går lika bra att göra en stor paj.

– – –
Start with the pie crusts. Add 240 grams of flour and 120 grams of butter in a bowl. Shake it around and put it in the freezer, approx. 20 minutes. Then mix with the juice of one cold lemon or cold water and a pinch of salt and mix into a dough.

Then knead the dough and roll it and take out circles and place in for example muffin cups and pre-bake. I was lucky and found finished pie crusts in the freezer.

For the topping I melted some butter and mixed with oatmeal, sugar and cinnamon.

Mix blueberries with a little sugar and potato flour. Add a moderate amount in the pie crust.

Sprinkle topping on top.

Bake until they are ready.

Serve with something delicious. E.g. ice cream, mascarpone cream or whipped vanilla cream.

These are mini pies, but can of course be made into a large one.

Annonser

One thought on “Blueberry pies – Blåbärspaj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s