Seljanka

20131120-213916.jpg

Börja med att hitta en lax. Filea den på valfritt vis och skär sedan det benfria köttet i små kuber.

Det finns säkert fileér att köpa också…

Alernativ 1: Du fiskade upp en lax och fileade den; lägg skrovet i en gryta häll på vatten, salt, svartpeppearkorn, lagerblad och timjankvistar. Koka detta lagom länge till fin buljong.

20131120-214044.jpg

Alternativ 2: Du gick till butiken eller någon annanstans och köpte en eller två fileér. Koka upp en kastrull med fiskbuljong, svartpepparkorn, lagerblad och timjan.

20131120-214117.jpg

Om du filear och håller på, filea fisken, lägg undan de benfria bitarna i kylen och fortsätt med resten.

20131120-214243.jpg

Tärna potatisar, morötter, rotselleri och fräs upp i kastrullen i smör. Inte så att det får färg utan att det blir så där gosigt som genom smörade grönsaker blir. Häll på vitt vin. Dutta på lite vit balsamicovinäger. Om du inte är citrusallergiker så tar du ca. 1 msk citronsaft och skalet av en halv citron.

Häll i tomatpure, riven vitlök och sedan fiskbuljongen.

Låt puttra på och lägg i kapris och skivad oliver (grön kalamata).

Lägg i fisken. Du vet väl att fisk blir torr om den kokar för länge?!

Servera med smetana eller creme fraiche.

20131120-214336.jpg

– – –
Start by finding a salmon. Filea it in any way , and then cut the boneless meat into small cubes.

There might be fillets to buy also…

Option 1: You fished a salmon, lay the hull in a pot, pour on water, salt, black peppercorns, bay leaves and thyme sprigs . Boil this just long enough to fine broth.

Option 2 : You went to the store or elsewhere and bought one or two fillets. Boil a pan of fish broth , black peppercorns, bay leaves and thyme.

If you fillet the fish yourself, put away the boneless cubes in the fridge and continue with the rest.

Dice the potatoes, carrots, celeriac and fry up in the pan in butter. Not that it will color but they should be cuddly as buttered vegetables becomes. Pour in the white wine. Dab on a little white balsamic vinegar . If you are not a citrus allergic please take you approx . 1 tablespoon lemon juice and rind of half a lemon.

Pour in the tomato puree , grated garlic and then fish broth.

Let simmer and add the capers and sliced ​​olives (green kalamata ).

Add the fish. Did you know that fish becomes dry if it boils too long?!

Serve with smetana (russian sour cream) or creme fraiche .

Annonser

One thought on “Seljanka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s