Duck with fried Green kale, potato and artichoke mash and red wine sause

Start by peeling and boiling potatoes and artichokes . ( Cook the kale chips , see below)

When they have almost cooked; throw in the asparagus with the tips up. Before one should break off the bottom part of the asparagus so that it does not become stringy.

Drain the water off. Lift away the asparagus. Mix the potato mixture until smooth, add butter. Add cream and whisk to the right consistency.

Sear the duck breasts, fry them in butter, then place in the oven for 10 minutes or until they’re done(duck should be PINK !!!)

In the remaining duckfat in the frying pan; fry the asparagus.Set a side.

20140105-230015.jpg

Pour the red wine into the pan. Let it cook together while whisking . Pour in a little more broth. Maybe some water. Strain everything. Pour into a saucepan with butter and flour to thicken and cook together. Season as needed, probably red wine.

20140105-230134.jpg

20140105-230322.jpg

Cook the kale chips: Add bite-sized pieces of kale in a bowl, pour in olive oil and salt. Mix well, put loosely on a plate and run on hot air at 160 degrees (C) for 20 minutes.

20140105-231333.jpg

Add it all together and serve.

20140105-231418.jpg

– – –
Börja med att skala och koka potatis och jordärtskockor. (Laga grönkålschipsen; se längre ner)

När de har kokat nästan klart så slänger man ner sparrisen med topparna uppåt. Innan ska man bryta av undre delen av sparrisen så att den inte blir trådig.

Häll av vattnet. Lyft bort sparrisen. Kör potatisblandningen slät, lägg i smör. Sedan grädde och späd sedan till lagom konsistens under vispning.

Snitta ankbrösten, stek dem i smör och lägg sedan in i ugnen i 10 minuter eller tills de är klara (anka SKA VA MINST ROSA!!!!)

I ankfettet som blir kvar i pannan så steker man sparrisen. Lägg åt sidan.

Häll på rödvin i pannan. Låt det koka ihop under vispning. Häll i lite mer buljong. Kanske lite vatten. Sila av allt. Häll i en kastrull med smör och mjöl som redning och koka ihop. Krydda med det som behövs, antagligen rödvin.

Laga grönkålschips: Lägg lagom bitar av grönkål i en bunke, häll på olivolja och salt. Blanda ordentligt, lägg löst på en plåt och kör på varmluft i 160 grader i 20 minuter.

Lägg ihop allt och servera.

Annonser

One thought on “Duck with fried Green kale, potato and artichoke mash and red wine sause

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s