Ärtpure med smörrostade morötter och blomkål till tryffelsky

Börja med ärtpuren. Koka ärterna, mixa dem med en klick smör och passera dem sedan. Om man nu inte vill ha skalen kvar… Sedan innan servering så värm dem med smör och salta och peppra.

Skär tunna skivor av morot och blomkål. Eller laga minibuketter. Stek dem innan servering i smör med salt och peppar.

Till såsen så börjar man med att koka ner sherry till hälften. Lägg i en klick smör och nötfond. Lägg i tryffel/ tryffelsalt. Koka ner till hälften igen.

20140304-195347.jpg

PS. Ni har säkert förstått min extrema förtjusning för sås vid det här laget, men jag kan påpeka att det bara behövs en knapp matsked av denna sås per portion…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s