Lax- och skaldjurscheesecake

Blev en del över från den rökgrillade laxen. Var länge sedan jag lagade skaldjurs- eller sill cheese cake. Så det fick bli en lax och skaldjurs cheese cake.

Börja med att mixa kavring eller annat mörkt bröd (jag hade ett halvt svartbröd i frysen) med mjukt smör. Platta ut det i en springform. Till en vanlig gissar jag att det går åt ca 300 gram bröd och 50 gram smör.

20140801-221635-80195042.jpg

Blanda sedan 3 dl creme fraîche (eller lättare smetana) med ett fintärnat äpple, ett fintärnat paket crab sticks, finhackad dill, lite citronsaft, fintärnad kallrökt lax och varmrökt lax. Salta och peppra. Jag hade också i sockerärter.

Blötlägg och sedan smält gelatinblad med någon matsked vatten. 3 blad till en vanlig form.

Blanda noggrant i smeten och häll i formen. Täck noggrant och kyl någon timme.

20140801-222151-80511984.jpg

Garnera med goda saker. Räkor, kräftor, rom, citronskivor, kallrökt lax etc.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s