Blev en del över från den rökgrillade laxen. Var länge sedan jag lagade skaldjurs- eller sill cheese cake. Så det fick bli en lax och skaldjurs cheese cake.
Börja med att mixa kavring eller annat mörkt bröd (jag hade ett halvt svartbröd i frysen) med mjukt smör. Platta ut det i en springform. Till en vanlig gissar jag att det går åt ca 300 gram bröd och 50 gram smör.
Blanda sedan 3 dl creme fraîche (eller lättare smetana) med ett fintärnat äpple, ett fintärnat paket crab sticks, finhackad dill, lite citronsaft, fintärnad kallrökt lax och varmrökt lax. Salta och peppra. Jag hade också i sockerärter.
Blötlägg och sedan smält gelatinblad med någon matsked vatten. 3 blad till en vanlig form.
Blanda noggrant i smeten och häll i formen. Täck noggrant och kyl någon timme.
Garnera med goda saker. Räkor, kräftor, rom, citronskivor, kallrökt lax etc.