Fylld bläckfisk med bläckfiskrisotto – Filled squid with risotto

IMG_2010.JPG

Börja med att rensa bläckfisken.

IMG_2012.JPG

Tryck ut bläcket i en skål och skär av tentaklerna.

IMG_2011.JPG

Dra ut innanmätet och pilla av skinnet. Skölj noga.

IMG_2013.JPG

Spara tentaklerna till risotton.

IMG_2014.JPG

Gör fyllningen till bläckfisken.

Jag hackade tomater, mozzarella, basilika, vitlök och lite peppar, olivolja och salt.

IMG_2015.JPG

Stäng bläckfisken med tandpetare och lägg i en oljad form.
Grädda i ugn i 200 grader C i ca 20 minuter.

IMG_2016.JPG

Laga risotto på grönsaksbuljong, tentaklerna och bläcket.

IMG_2017.JPG

Note to self! Måste bli bättre på att få ut bläcket!

IMG_2018.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s