Planka med rödspätta och räksås

Börja med att olja in plankorna.

IMG_2093.JPG

Skala räkor och koka fond på skalen. Halvt täck skalen med vatten, en matsked tomatpuré, en hackad morot, lite cayennepeppar, salt och peppar. Koka ner ca 15 minuter. Sila sedan och koka ner vätskan tillsammans med cognac.

IMG_2094.JPG

Häll i grädde och smaka av om det behövs mer salt, peppar eller cognac. Red eventuellt av såsen.

IMG_2095.JPG

Till pommes duchesse så laga potatismos. Vispa potatis (ca 10 st) med 2 msk smör, 0,5 dl grädde, 2 ägg och salt.

IMG_2096.JPG

Lägg ut fiskfilé på plankorna, jag använde rödspätta. Och spritsa potatisen runt om. Se till att det blir tätt.

IMG_2098.JPG

Häll på sås så det täcker.

IMG_2099.JPG

Riv över parmesanost och grädda i 160 grader C varmluft i ca 25 minuter.

Under tiden kan man äta upp överbliven sås… (Laga lite extra! 🙂 )

IMG_2101.JPG

Ta ut ur ugnen när gyllene och toppa med räkorna.

IMG_2102.JPG

Begär hjälp med disken!

IMG_2097.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s