Pepparkakor

Koka upp 1,5 dl mörk sirap med 3 dl farinsocker. Ta från värmen och rör ner 200 g smör.

Rör ner 2 tsk mald nejlika, 1 tsk kanel, 1 tsk mald pomeransskal, 1 stort ägg, 1,5 tsk bakpulver och 8 dl vetemjöl.

Ställ kallt över natten och baka sedan ut kakorna.

Grädda i ca 7 minuter i 190 grader C.

IMG_2215.JPG

Kristyren görs av en stor äggvita, 4 dl florsocker och en tsk ättika som du vispar med elvisp några minuter.

Om det blir kristyr över kan den sparas någon dag och vispas om eller spritsas till dekorationer.

IMG_2229.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s