Julkaka 2014 – Christmas cake 2014

Årets julkaka. Men med lite annorlunda garnering så funkar den nog fast det inte är jul…

Tips! Jag använde en liten hålform, men använder man en vanlig ”tårtform” så dubblar du mängderna.

Lägg 63,5 g smör och 1 msk kaffepulver (fryskaffe?) i en skål. Häll på 0,75 dl kokande vatten.

Rör 0,75 dl socker, 0,75 dl sirap och 1 äggula så det blir poröst.

Vispa äggvitan.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/657/36826137/files/2015/01/img_2312.jpg

Tillsätt smörblandningen i sockerblandningen. Blanda ner 0,5 msk kanel, 0,5 tsk nejlika, 0,75 tsk bakpulver, 2 dl vetemjöl och 0,75 dl lingon och russin.

Vänd sedan ner äggvitan. Häll i formen.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/657/36826137/files/2015/01/img_2313.jpg

Grädda i 45 minuter i 175 grader C.

Garnera sedan på valfritt vis.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/657/36826137/files/2015/01/img_2305.jpg

Tips! Om sockermassan/-pastan blivit hård; kör den några sekunder i micron med någon droppe vatten. Funkar också bäst så om man vill blanda färg i den.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/657/36826137/files/2015/01/img_2306.jpg

Tips! För att få bort florsocker matthet så kan man spraya lätt med vatten spruta över tårtan.

Note to self! Lukta på flaskan först istället för att spraya rakt i munnen när du ska kolla om det är vatten eller ansiktsvatten i flaskan…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s