Ananastårta – Pineapple cake

Efter all julmat så kan det vara fräscht med en lite lättare tårta.

Börja med botten.

Vispa 2 ägg och 2 dl socker tills det blir nästan vitt.

Vänd ner 1 dl vetemjöl, 0,75 dl potatismjöl och 1,5 tsk bakpulver.

Häll i form och grädda i 175 grader C i 40 minuter.

Tips! Lägg ett ark folie ovanpå från början så får botten jämn färg och värmefördelning.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/657/36826137/files/2015/01/img_2328.jpg

Ni ser ju själva att botten är helt sned. Anledningen är att jag hade ugnsgallret snett insatt i ugnen, vilket jag kom på några dagar senare…

Vispa grädde.

Häll krossad burkananas i durkslag.

Dela botten i tre delar.

Blanda hälften av grädden med ananasen.

Safta varje del med juicen från ananasen.

Dekorera på valfritt sätt.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/657/36826137/files/2015/01/img_2321.jpg

Tips! Till en tårta går det åt 3 burkar ananas (a 140 g avrunnen vikt) och 5 dl grädde. Lite mer grädde om man vill ha den snyggt spritsad också.

Annonser

One thought on “Ananastårta – Pineapple cake

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s