Hasselnötsflarn med körsbärsmousse

Till flarnen:

Blanda 25 g smält smör, 25 g socker, 25 g grädde och 25 g honung.

Rör sedan ner 25 g hasselnötsmjöl (malda hasselnötter), 10 g vetemjöl och 0,25 tsk bakpulver.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/657/36826137/files/2015/01/img_2338.jpg

Klicka ut på plåt. Men ska du böja dem på något vis; klicka inte ut fler än du hinner böja innan de stelnar…

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/657/36826137/files/2015/01/img_2339.jpg

Grädda i 175 grader C i drygt 5 minuter.

Till moussen:

Har du gjort majonäs så tar du två äggvitor och vispar med florsocker till hårt skum. Har du inte gjort majonäs så tar du två äggvitor ändå. Och gör förslagsvis majonäs på de två gulorna som blir över…

Vispa grädde.

Vänd ner grädde, vanilj och körsbärssylt i äggvitorna.

Om du inte ska servera direkt så behöver du också ett gelatinblad.

Fyll flarnkonen med mousse.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/657/36826137/files/2015/01/img_2303.jpg

Dekorera med de misslyckade flarnen.

Diska.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/657/36826137/files/2015/01/img_2304.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s