Älggryta

För att laga älggryta så skär man älgkött i små bitar. Eller annat kött, men då blir det ju inte älggryta…

Fräs det i smör, peppra, häll på rödvin, tomatpuré, timjan, lite riven vitlök och låt puttra på i ca 2 timmar. Man kan behöva hälla på lite vatten också.

När det verkar lagom lägger man i lite Stilton- ost, eller annan ädelost. Och häller på grädde. Och kokar ner ännu mer.

Nu kan man salta om det behövs, men då har du haft för lite ost i… Lägg i mer ost.

IMG_2379

Serverade men stompad mandelpotatis, som jag bara orkade skala till hälften. Har förstått att det är inne med rustik mat, och gott blev det ju.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s