Knivmusslor med basilikaolja – Razor clams with basil oil

Hetta upp olivolja i en stor kastrull.

Skiva 5 vitlöksklyftor. Eller nått sånt… Lägg ner dem i oljan.

Putsa musslorna lite och lägg ner dem i oljan. Locket på!

Skaka runt lite.

Häll på vitt vin. Salta och peppra.

Ta upp musslorna och gör något valfritt med buljongen. Koka ner, red med grädde osv.

Innan allt detta görs basilikaoljan.

Hacka basilika grovt.

Lägg i en skål och mixa med en matsked vitt vinsvinäger. Häll i olivolja under mixning.

Salta och peppra.

Mixa oljan superfint eller sila den.

– – –

Heat the olive oil in a large saucepan. Slice 5 garlic cloves. Or something like that … Put them in the oil. Trim the mussels a bit and put them in the oil. Lid on! Shake it around a bit.

Pour in white wine. Add salt and pepper. Take up the mussels and do something optional with the broth. Reduce, add cream, etc. 

Before all this; make the basil oil. 

Chop the basil roughly.

Put in a bowl and mix with a tablespoon of white wine vinegar. Pour in olive oil during mixing. Add salt and pepper. Mix the oil superfine or sieve it.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s