Oxkind med potatispuré och vingräddsås 

Oxkind är en underskattad styckdel. Relativt billig och det enda den behöver är tid.

Börja med att steka oxkinden runt om i smör och vitlöksklyftor. Salta och peppra.

Häll på rödvin och lägg i timjan.

Låt koka några timmar. Jag lät den puttra på ca 2 timmar. Sedan kylde jag den och kokade ca 2 timmar till dagen efter innan servering.

Fräs upp smör och vetemjöl, ca en del av varje.

Sila av vinskyn från köttet ner i kastrullen. Låt det reducera. 

Häll på grädde och smaka av med soja.

Laga potatispuré och servera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s