Vaniljglass – Vanilla ice cream

Lägg i vaniljstång, 2,5 dl grädde, 2,5 dl mjölk och 1 msk honung i en kastrull. 

Vispa drygt 1 dl socker och 6 ägggulor fluffigt. 

Blötlägg ett gelatinblad.

Vispa ner äggsmeten  i gräddmjölken. Värm under omrörning till smeten tjocknar (vid ca 85 grader) ta av från plattan. Tillsätt gelatinbladet. Rör om tills gelatinet löst upp sig.

Kyl smeten. När den är ganska kall så kör i glassmaskin.

 

 

– – –

Add vanilla, 2,5 dl cream, 2,5 dl milk and 1 tbsp honey in a saucepan.

Whisk a bit more than 1 dl caster sugar and 6 egg yolks until very fluffy.

Soak one gelatine leaf.

Whisk egg mixture in the cream mixture. Heat while stirring until the batter thickens (about 85 degrees C) take off from the plate. Add the gelatin sheet. Stir until the gelatin is dissolved.

Cool the mixture. When it is pretty cold (ca 5 degrees C) put in ice cream machine. 

Annonser

One thought on “Vaniljglass – Vanilla ice cream

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s