Quiche Lorraine med sparris – Quiche Lorraine with asparagus 

Börja med att göra pajdeg. 

Blanda 240 g vetemjöl, 120 g kallt smör, 1 ägg, en nypa salt och 1 msk kallt vatten. Mixa till deg, lägg i paj form och grädda i ugn 200 C ca 10 minuter.

Blanda 2 dl mjölk, 2 dl grädde, 4 ägg, 250 g riven ost, 250 g rökt skinka, peppar och salt. 

Pensla pajskalet med rejält med dijonsenap. 

Häll blandningen i pajskalet och lägg på sparris och lite riven ost över.

  

Grädda ca 45 minuter in175 C. 

  

Tips! Sparris från butiken är ju sällan så där fräsh och spänstig som man skulle önska. Sätt den i kallt vatten i kylen några timmar så blir den bättre.

  

  

En reaktion till “Quiche Lorraine med sparris – Quiche Lorraine with asparagus 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s