Glad valborg!… Eller nått sånt…

Sådär som händer har det varit ett litet avbrott här på bloggen. Myrornas krig och allt det där. Ska försöka göra en uppryckning igen. Men lite om Valborg och 1a maj då.

Ifjol gjordes struvor av den finska modellen.
I år, en annan modell. Den svenska tror jag.

Typ 36 gånger enklare.

Blanda 1 ägg, 1 dl mjölk och 1 dl mjöl noggrant.

Förbered sedan olja för fritering och någonstans att lägga kakorna.


När oljan är varm så doppa struvjärnet i oljan en stund. Sedan i smeten (som du blandat i en låg bunke). Men doppa inte hela järnet; det blir problem.


Fritera sedan smeten ca 30 sekunder och pilla bort struvan.


Doppa i smeten igen. Och igen. Och igen.och igen tills smeten är slut. Eller tills du tröttnar och hunden får äta upp resten.

 Förvara luftigt och pudra med florsocker innan servering.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s