Rabarberdessert – Rhubarb dessert

Stjäl rabarber. Skala den försiktigt.

Lägg skalen, socker, torrt vitt vin och vatten (en del av varje) i en kastrull och koka upp till över 100 grader tills det blir rosa-rött.

Lägg i rabarberbitarna ca 5 cm, och koka 30 sekunder. Lägg på lock och ta av plattan. Lägg på kylning.

Vispa 2 äggvitor och 1 msk socker hårt.

Koka upp en kastrull vatten.

Vispa ihop 2 äggulor med ca 2 dl grädde under omrörning, tillsätt vanilj och lite socker (1 tsk). Koka och vispa tills lite tjockt och bubbligt.

Gör ”ägg” av den vispade äggvitan och klicka ner i det kokande vattnet. Pochera på båda sidor.

Blanda smält smör, havregryn och socker. Lägg ugnen eller stekpanna och rosta torrt.

Plocka bellis eller andra ätbara blommor.

Lägg ihop.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s