Enkel sparris – Simple asparagus / Hollandaise

IMG_2616

En helglunch behöver inte vara krångligare än detta.

Koka ägg (eller helst pochera) och skär upp sallad.

Laga hollandaise. Smält 180 gram smör.

Koka upp 2 msk vitvinsvinäger, 4 msk vitvin och 2 msk vatten. Koka ner till hälften.

Vispa ner 3 äggulor.

Vispa ihop och vispa ner det smälta smöret.

Krydda med citronsaft.


– – –

A weekend lunch does not need to be more complicated than this.

Boil the eggs (or poaching) and cut lettuce.

Prepare hollandaise. Melt 180 grams of butter.

Boil 2 tablespoons white wine vinegar, 4 tablespoons white wine and 2 tbsp water. Boil down to half.

Whisk 3 egg yolks.

Whisk together and whisk in the melted butter.

Season with lemon juice.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s