Halstrad tonfisk med sallad, ugnsbakad tomat, böna, ägg och dijonvinägrett – Seared tuna with salad, baked tomato, bean, egg and Dijon vinaigrette

IMG_2411

Okej, vi fortsätter med rätt nummer tre från The birthday dinner 2015.

Halstrad tonfisk med sallad, ugnsbakad tomat, böna, ägg och dijonvinägrett. 

Börja med dijonvinägrett. Blanda ihop dijonsenap, peppar och vitvinsvinäger. Häll sedan på olja under kraftig vispning (låt Bamix jobba). Vispa tills det blir en ganska tjock sås. 

Lägg sedan tomaterna i en ugnsform med olivolja. Salta och peppra dem. Kör i ugnen i ca 155 grader C i ca 3 timmar. Beror ju på hur länge man orkar vänta…

Koka eller pochera äggen. Jag hade föredragit pochering, men tiden var knapp.

Lägg upp salladen på tallrikar.

Halstra tonfisken ca 30 sekunder per sida. 

Lägg upp allt och servera. 

 IMG_2411

– – –

 Seared tuna with salad, baked tomato, bean, egg and Dijon vinaigrette

Okay, we continue with the dish number three from The Birthday Dinner 2015.

Start with dijon vinaigrette. Mix Dijon mustard, pepper and white wine vinegar. Then pour the oil over heavy whipping (let the Bamix work). Beat until it becomes a fairly thick sauce.

Then put the tomatoes in a baking dish with olive oil. Salt and pepper them. Bake in the oven at about 155 degrees C for about 3 hours. Depends on how long you bothered waiting … The longer the better.

Boil or poach eggs. I would have preferred poaching, but time was short.

Add up the salad on plates.

Sear tuna about 30 seconds per page on high (!) heat.

Add it all up and serve.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s