Schwarzwaldtårta – Schwarzwald cake

Börja med att laga botten.

Rita ut 4 rundlar på bakplåtspapper.

Vispa 6 äggvitor, 1 dl strösocker och 1 tsk ättika. Vänd ner 150 gram hasselnötsmjöl. 

Spritsa ut smeten jämnt. 

Grädda i 150 grader C i ca 1 timme. 

Vispa grädde ca 4 dl, med 1 msk socker, 1 tsk vanilj och 3-4 msk Kirch. 

Montera ihop tårtan och dekorera med körsbär. 

    
– – – 

Black forest cake

Begin to prepare the hazelnut meringue. Draw 4 circles of parchment paper. 

Beat 6 egg whites, 1 dl powdered sugar and 1 teaspoon vinegar. Fold in 150 g hazelnut flour. Pipe the batter evenly. Bake at 150 degrees C for almost 1 hour.

Whip the cream,about 4 dl, with 1 tablespoon sugar, 1 teaspoon vanilla and 3-4 tbsp Kirch. 

Assemble the cake and decorate with cherries.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s