Vindruvsgele – Grape jelly

Skölj 1 kg vindruvor och koka dem i ca 4 dl vatten ca 5-10 minuter.
Häll allt i en sil och låt rinna av i ca 30 minuter.


 Häll tillbaka saften i grytan och rör ner 9 dl syltsocker (eller annat socker enligt anvisning på paketet) och låt allt stormkoka i 1 minut.

Skumma väl och häll upp på burkar.

 

  • – –

Rinse 1 kg grapes and cook them with about 4 dl water for about 5-10 minutes.

Pour everything in a strainer and let drain for about 30 minutes.

Pour the juice back into the pot and stir in 9dl jam sugar (or some other sugar as directed on the package) and let everything cook for 1 minute.

Skim well and pour into jars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s