Esperanto

Första var Chawanmushi; japansk äggstanning med rökig laxrom och kycklingfond.

Sedan torkat, puffat torskskinn, sjögräsmaräng, lever och flarn av fiskbuljong.

Ett rör som är gjort utav äpple. Inuti finns en bit äpple som har bakats och picklats. Äppelbiten är toppad med svart miso.

En av mina favoriter för kvällen var musslan, som man åt hel med skal och allt. ”Skalet” visade sig vara friterad deg.

Sedan serverades ett bo av rotselleri med oxbringa inuti.

Efter detta var det dags för torkat mjölkskinn med skreistuvning.

Smördegsbakad brysselkål.

Denna kom först på bordet. Utan sked, och det var ju tur för annars skulle den försvunnit…

Den hörde till menyns första rätt. Försiktigt värmd silkestofu, ostrondashi och kaviar.

Andra rätten var torkat bovete med kammussla och libbsticka. Men som ni ser så är detta inte det, utan gös med picklad persiljerot och torkad fiskbuljong, allt för att undvika sjukhusbesök pga allergi. Men jag var så nöjd!

Ytterligare en mellanrätt och denna gång bröd. Med smör och buljong.
  

Tredje rätten var pocherat primörägg, oxiderad äpplejuice och frusen kålrabbi.

Och friterad grönkål. Lillebror var skeptisk, men efter förklaring att han faktiskt ätit det förut i prickarochmagnolia-köket så gick det ner.
  

Fjärde rätten var mjölkkossan. Delar av den såg ut såhär:

Väldigt lätt sjuden mjölkko och gammal vitlök.


Nummer 5: Gröt och svamp

Nummer 6: Kungskrabba med kolbakad purjolök och krassevelouté.


   

Skrei i konbu, rostat potatisvatten och stekt havre.

Nummer 8: Hedemoratupp med lök och långstekt persiljerot.

Nummer 9: Äpple- och krystantemumsgâteau med brynt svensk lönn


Nummer 10: Ängssyra och persilja i frusen mjölk med rödbeta och söl.


Dags för kaffe och avec.

Och choklad.

Totalt 17 rätter + choklad. Och en mycket trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s