Morotssoppa – Carrot soup

Skala och hacka 800 g morötter, koka upp dem med 2 vitlöksklyftor och ganska kraftig grönsaksbuljong i 1 liter vatten.

Mixa sedan slät och häll i 400 ml kokosmjölk, 1 tsk sambal oelek, 1 msk riven ingefära, 2 tsk tamarindpasta och salt. Låt koka upp.

 


Servera med crème fraiche med chili och pimentos de padrons.

Ja men ni ser ju! Ett recept som man kan laga helt veganskt. Vem kunde tro det?! Och det smakade riktigt gott. Måste varit crème fraichen 🙂
– – –

Peel and chop 800g carrots, boil them with 2 cloves of garlic and rather sharp vegetable broth in 1 liter of water.

Mix smooth and pour in 400 ml creamy coconut milk, 1 teaspoon sambal oelek, 1 tablespoon grated fresh ginger, 2 teaspoons tamarindpasta and salt. Bring to the boil. Serve with sour cream with chili and pimientos de padrones.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s