Nässelsoppa – Nettle soup

Börja med att plocka nässlor.

Blanchera nässlorna snabbt i lättsaltat vatten.

Häll av vattnet (brukar vara sand i det…) och koka upp ca 0,5 liter kyckling-/grönsaksbuljong.

Lägg i nässlorna och 1 dl vittvin. Mixa slät.

Häll i 4 dl grädde. Smaka av.

Här har jag serverat den med en äggkräm (vispa crème fraiche och blanda med hackat, hårdkokt ägg, salt och peppar.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s