Lilla jul 2016

Är ett tag sedan jag ordnade Lilla jul -middag, men julen har ju bara börjat. I år blev det buffestuk på det hela. Recept till några av rätterna kommer.

Svartbrödssnittar med kallröktlaxröra (kallrökt lax, crème fraiche, majonäs, riven emmenthaler, peppar) .

Skedar med rökta räkor, tomat och gurkig majonäs.

Ost såklart.

Snittar med crème fraiche och caviar.

Deviled eggs (chipotle, majonäs, crème fraiche, salt och peppar) med rökt räka och räkrom.

Gravad lax. Här måste man ha lite framförhålling. Recept kommer.

Varmrätten brukar traditionsenligt vara kalkon, men i år blev det anka. Tänker nog ändra om traditionen… Från och med nu blir det hel anka, så tillvida att jag får tag i det.

Denna fylldes med äpplen, apelsiner och mandariner och lagades i stekpåse. Detta var sedan basen för såsen.

Till detta gräddig brysselkål och sås. Och efteråt Janssons frestelse.

Och ost. Man kan alltid äta ost.

Man måste laga mycket mat, annars blir det inga rester. Perfekt frukost.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s