Räktaco – Scrimp taco

Börja med tacosen.

Blanda 2 dl majsmjöl, 1 dl vetemjöl, 1 dl vatten, 2 msk rapsolja och 1 tsk salt. Blanda tills det blir en boll och låt det vila i 10 minuter.

Mängden räcker till 8-16 stycken beroende på storlek.

Gör en boll och lägg i stekpannan mellan inoljat smörpapper.

Lättast att få dem släta är att ta en kastrull och pressa ner dem i stekpannan…

 

Beroende på vilken form man vill ha så formar man dem direkt när de kommer ur pannan. Jag använder pastaställningen (eller små glas om det skall bli skålar).

Laga sås (majonäs, chipotlechili och chili sause).

Tärna tomater och blanda med majs och pimientos de padron.

Strimla kinakål (salladskål) tunt.

Blanda räkor med chipotle, gurkmeja, torkad tomat och stek i olja. Salta.

Skriva avocado och lägg ihop. Skulle säkert vara gott att pressa lime eller citron över avokadon men jag penslade den med äppelcidervinäger.

TIPS! Av tacodegen går det också att laga nachos, men då behöver de saltas lite mer i pannan.

_______________________

Start with the taco shells.

Mix 2 dl cornmeal, 1 dl flour, 1 dl water, 2 tablespoons of oil and 1 teaspoon salt. Mix until it shapes a ball and let it rest for 10 minutes.

The amount is enough for 8-16 pieces depending on size.

Make a ball and place in the pan between oiled greaseproof paper.

The easiest way to get them smooth is to take a pan and push them down into the frying pan …

Depending on the shape you want, mold them direct from the pan. I use the pasta rack (or small glasses if it will be bowls).

Make the sauce (mayonnaise, chipotle chili and chili sauce).

Dice the tomatoes and mix with corn and pimientos de padron.

Shred cabbage thinly.

Mix the shrimp with chipotle, turmeric, dried tomato and fry in oil. Season with salt.

Cut avocado and put it all together. Would certainly be good to squeeze lime or lemon juice over the avocado but I penciled it with apple cider vinegar.

TIP! The taco dough can also be made into nachos, but then they need to be salted bit more in the pan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s