Stekt gös med nässelsås – Fried perch with nettle sauce

Till nässelsåsen behövs nässlor (ca 1,5 l), använd handskar (!).

Skölj och plocka bladen på nässlorna.

Koka dem i 5 minuter. Häll nässlorna i ett durkslag och låt dom svalna något, pressa ut vattnet.

Finhacka nässlorna.

Häll 0,5 dl vitt vin och en klick smör i en kastrull och låt koka en kort stund.

Häll i 1 dl fisk- eller grönsaksbuljong och låt koka.

Häll i 3 dl grädde och låt koka till lagom tjock konsistens.

Blanda ner nässlorna och smaka av med salt och peppar.

Mixa såsen.

  • – –

For sause you need nettles (about 1.5 l), use gloves (!).

Rinse and pick the leaves of the nettles.

Cook them for 5 minutes. Pour the nettles in a colander and let them cool slightly, squeeze out the water.

Finely chop the nettles.

Pour 0.5 dl of white wine and a knob of butter in a saucepan and cook briefly.

Pour in 1 dl fish or vegetable broth and boil.

Pour in 3 dl cream and cook to a proper thickness.

Add the nettles and season with salt and pepper.

Mix the sauce.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s