Rökt lax

Börja med en saltlag 1-2 fiskar som väger ca 1 kilo. Om det är en kilo fil’e så halvera mängden salt.

2 liter Vatten

4 dl Grovsalt

0,5 dl Socker

Blanda saltlagen så den löser sig.

Ställ in i kylskåp c:a 3 timmar.

Ta upp fisken ur lagen och torka av den.

Rök lax filé ca 25 minuter om kring 0 grader ute.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s