Revbensspjäll med krispig potatis och brysselkål 

Koka revbensspjällen i ugn eller i kastrull tills de släpper från benen. Kan ta någon timme.

Lägg de sedan i ugnen med kryddor och glazering innan servering.

Skala och koka potatis nästan färdig.

Häll av vattnet och strö över ganska mycket mannagryn. Lägg locket på igen och skaka försiktigt runt.

Häll i en ugnsform med smör, olja och ankfett. Kör ganska hårt tills de blir krispiga.

Dela brysselkål och stek i smör och honung tills den är glazerad.

Häll på grädde, salt och peppar och koka tills klar.

 – – –

Boil ribs in the oven or in a saucepan until they release from the bones. Can take an hour or two.
Put them in the oven with spices and glaze before serving.

Peel and boil the potatoes almost until done.

Drain and sprinkle with semolina. Place the lid back on and shake gently around.

Pour into a baking dish with butter, oil and duck fat. Run pretty hard in the oven until they become crispy.

Cut brussel sprouts in half and fry in butter and honey until they are glazed.

Pour in cream, salt and pepper and cook until done.

Lämna en kommentar